Osnovna šola LOG - DRAGOMER
Dragomer, Šolska ulica 1

Knjižnica - Dejavnosti

KNJIŽNA UGANKA MESECA

Drage učenke in učenci, drage bralke in bralci!

Tudi v letošnjem šolskem letu 2020/21 ste lepo vabljeni k reševanju nagradnih KNJIŽNIH UGANK MESECA.

Od oktobra do maja bo vsak mesec v šolski knjižnici objavljena nova knjižna uganka. Listke za reševanje uganke boste dobili v knjižnici. Oddali jih boste do konca meseca v pripravljeno škatlo.

Vsebina uganke bo primerna za razredno in predmetno stopnjo. Navezovala se bo na leposlovna in poučna dela, na zanimive in odmevne dogodke doma in po svetu, na pomembne obletnice in spominske dneve.

Na izžrebanem listku morajo biti pravilni vsi odgovori. Žrebali bomo zadnji delovni dan v mesecu. Nagrajenec bo dobil knjižno nagrado.

Vabljeni k reševanju!

Se vidimo v knjižnici!

 

RASTEM S KNJIGO V ŠOLSKEM LETU 2020/21

rsk

»Rastem s knjigo« je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim skušamo osnovnošolce in srednješolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.
Cilji nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« so:
- spodbujati dostopnost kakovostnega in izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja, 
- promovirati vrhunske domače ustvarjalce mladinskega leposlovja,
- spodbujati bralno motivacijo šolarjev in njihov obisk splošnih knjižnic,
- motivirati založnike za večje vključevanje sodobnih slovenskih piscev v založniške programe za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.

Projekt je Ministrstvo za kulturo začelo izvajati v šolskem letu 2006/07. Izvajamo ga v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika. Vsi sedmošolci prejmejo vsak svoj izvod izbrane knjige ob posebej za to priložnost organiziranem obisku splošne knjižnice. V letošnjem šolskem letu je bila izbrana knjiga KAKO DOLG JE ČAS pisatelja MATETA DOLENCA.

Za več informacij obiščite uradno stran JAVNE AGENCIJE ZA KNJIGO RS.

 

MEDNARODNI MESEC ŠOLSKIH KNJIŽNIC - OKTOBER 2020

islm

Praznovanje mednarodnega meseca šolskih knjižnic opozarja na široko paleto dejavnosti, s katerimi knjižnice učence in starše opremljajo za življenje.

islm2020Letošnje geslo se glasi "ISKANJE POTI DO ZDRAVJA IN DOBREGA POČUTJA" in se nanaša na izzive, ki nam jih prinaša nova realnost – življenje in sobivanje s svetovno pandemijo koronavirusa.

S praznovanjem želimo opozoriti na delo šolskih knjižnic in izpostaviti njihov pomen pri pridobivanju in povezovanju znanja, omogočanju empatije, razvijanju domišljije, treningu socialnih veščin učencev ter vzpostaviti pozitivni odnos do knjižnic in branja.

Vabimo vas, da dogajanje spremljate preko spletne strani šolske knjižnice (zavihek AKTUALNO).

Free Joomla templates by L.THEME